Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. június 23., vasárnap

Lemon Curd, vagyis citrom túró

A 19. századi Angliában nem csak a lekvárok voltak nagyon népszerűek a reggeliző asztalnál, hanem a házi készítésű gyümölcs túrók is. Attól függ az elnevezése, hogy milyen gyümölcsből készül, például citrommal, naranccsal, eperrel, vagy mangóval.
Ezt a krémet kenik kenyérre, vagy süteményre, palacsintába, muffinra vagy joghurtot ízesítenek vele.
Ha másutt nem, de a Lemon meringue pie - ban (citromos, tojáshabos süti ) lehet, hogy már megkóstoltad.
Régen mindig annyit főztek, ami el is fogyott, mert nem tartható el csak néhány napig, de ma már a fagyasztók korában akár nagyobb mennyiséget is készíthetünk egyszerre.

A recept pedig.
3 tojást és egy tojás sárgáját elkeverek egy fém tálban, majd 20 deka cukrot adok hozzá és 4 citrom levét is beleöntöm. Egy fazékban vizet melegítek és fölé rakom a tálat, majd addig keverem a tojásos krémet, amíg be nem sűrűsödik. Ehhez nagyjából 10 perc intenzív kevergetés kell. Majd leveszem a gőzről és 10 deka vajat és a citromok reszelt héjját is belekeverem a krémbe. Ettől még krémesebb és citromosabb lesz. Majd kihűtöm és üvegekbe töltöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése