Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. június 30., vasárnap

Florentine Butter, vagyis firenzei vaj

Ma is egy édes kenyérrevalót akarok megmutatni, mert szerintem legalább olyan finom, mint például a nutella.
A krémben az olasz Florentine keksz alapanyagai köszönnek vissza, ami a vaj, a csokoládé és az aszalt gyümölcsök és magvak.
Igaz, hogy most Olaszországban népszerű a keksz, de az egyik változat szerint Ausztriából ered, mások pedig 16. Lajos udvarához kötik.
De maradjunk csak a vajnál.
Ha szereted a kézzel készített ajándékokat, nem hiszem, hogy lenne olyan, akit nem tudnál levenni a lábáról ezzel az olvadt csokoládé krémmel.
 A dolgod csak annyi, hogy olvassz össze 15 deka cukrot 10 deka vajat és 7 és fél deka jóminőségű csokoládéval és egy két kanálka brady-vel, vagy rummal. Majd kanalazd üvegbe, és szórj a tetejére 10 deka megpirított, apróra vágott aszalt gyümölcsöt, diót és mandulát. Előbb a cukrot olvazd meg, mert a vajjal együtt sokkal nehezebb. Egy kis darab vanília rudat is belekevertem, csak az íze miatt.
Ennyi az egész. Használhatod a reggeliző asztalnál pirítósra kenve, vagy süteménybe, palacsintába is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése