Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. június 16., vasárnap

Csokoládé szalámi

Ha egy kicsit másként használod a mi kókuszgolyó alapanyagainkat egy finom Portugál, vagy Olasz édességet varázsolhatsz pillanatok alatt, még pedig a csokoládé szalámit.
A portugálok borral, az olaszok rummal, vagy amarettoval készítik. Innen indult hódító útjára Európába. Otthon még nem láttam boltban, de külföldön teljesen úgy csomagolják, mintha egy fehér penésszel bevont szalámi lenne. Ami nálam a tejes teánál egyáltalán nem működik, mert  ha meglátom azt a gőzölgő világosbarna folyadékot a bögrében még mindig a tejes kávé ízét várom.
Nah de ez a szalámi más. Mutatós és ajándéknak se utolsó.
A hozzávalók megegyeznek a kókuszgolyó alkatrészeivel, a kókusz reszelék nélkül. Persze sok némileg eltérő recepttel is találkoztam. Amivel még finomabbá tehetjük az a pisztácia, vagy egy kis mandula.

Íme egy változat.
20 dkg vaj
15 dkg cukor
csipet só
2 evőkanál kakaópor
25 dkg 70% - kakaó tartalmú csokoládé
35 dkg keksz, vagy amennyit felvesz a massza
10 dkg mandula
7 dkg dió
7 dkg pisztácia
és 15 dkg vegyes szárított gyümölcs
fél deci habzó bor, vagy rum, vagy amaretto

Akár külön is kikeverheted a vajat a cukorral, aztán olvazd fel a csokoládét és keverd alaposan össze, vagy még egyszerűbb, ha az egészet egyszerre megolvasztod egy lábasban. Nem kell forralni, csak pici lángon olvasztani, hogy szép egyenletesen elkeveredjen a vaj a csokival, majd szórd bele a száraz hozzávalókat, és a nagyobb darabokra tört kekszet. Az alkoholt se felejtsd ki, ha szereted, halmozd alufóliára és készíts hengert a masszából.
Jól csomagold be és pihentest a fagyasztóban pár órát, végül forgasd porcukorba és csomagold újra akár alufóliába, vagy zsírpapírba.
Olvastam receptet, ahol tojás sárgáját is adtak a keverékhez. Gondolom, ha így készül nem tartható el olyan sokáig, de különben napokig eláll a hűtőben, a fagyasztóban meg még tovább.



2 megjegyzés:

  1. És megint ebéd előtt olvastam el... Kegyetlen vagy Alíz :)
    Ez is igen remekbe szabott műalkotás :)

    VálaszTörlés
  2. :)köszönöm. Akkor most epp kekszet daralsz?:)Mond,hogy igen:)

    VálaszTörlés