Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. június 20., csütörtök

Cocada

Még mindig Frida Kahlo lázban égek és végre megszereztem azt a receptes könyvet, amit Frida szeretett Diégójának lánya állított össze a tradícionális családi receptekből. Amit ma hoztam az egy nagyon  egyszerű és a kókusz rajongóknak igazi inyenc mexikói süti.
Nem teljesen tiszta, honnan származik, gyakorlatilag mindenütt készítik a spanyol nyelvterületeken. Nem csak az édességboltokban, de az utcán, vagy a strandokon is szembejönnek kis előre csomagolt alumínium tálcáikkal a Cocada árúsok.
Az alap recept, lehet csak kókuszreszelék, cukor, víz, vagy tej, amit sokszor felturbóznak minden finomsággal. Ízesítik fahéjjal, kávéval, aszalt gyümölcsökkel, citrommal, vagy mandula örleményt kevernek a tésztába sőtt akár ételfestéket is adhatnak hozzá. Azért az igazsághoz tartozik, hogy náluk friss kókuszt reszelnek a recepthez, nem a szárított változatot használják. Elég, ha a kész masszát csak egy tepsibe simítjuk és úgy sütjük ki, vagy kis halmokat is készíthetünk.
Számomra a legszimpatikusabb változat valahol a középúton tejszínből, tojásból, és kókuszreszelékből áll.
Egy 25 dkg - os csomag kókusz reszeléket használtam fel, amit elkevertem egy tojással, ízlés szerint cukorral és egy doboz tejszínnel, meg egy csipet őrölt fahéjjal.
Evőkanálni halmokat kanalaztam a sütőpapírra és 170 fokos sütőben addig sütöttem, amíg szép barna nem lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése