Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. május 13., hétfő

Tiroler G’röstl

Ezt az osztrák egytálételt akkor igazán jó előszedni, ha van egy kis maradék sülthúsúnk, vagy főttsonkánk és valami finomat szertnénk készíteni belőle.
Vagy túra ételnek is többen ajánlják. Sőtt, olyan véleményt is olvastam, hogy a legjobb másnaposságra is. Több receptet végigolvastam, de nekem ez tetszett a legjobban. Nem a legegyszerűbb, de talán a legfinomabb.

A csülköket egy fej vöröshagymával, 3-4 gerezd fokhagymával, babérlevéllel és szemes borssal feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Amikor már majdnem puhára főtt, kivesszük a főzőléből. A füstöltet félretesszük, a másikat áttesszük egy tepsibe, meglocsoljuk sörrel, és előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük. A csülköket ezután kicsontozzuk, és 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és megpirítunk rajta egy fej apróra vágott vöröshagymát. Sóval, őrölt borssal, ízlés szerint zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd rátesszük a csülökkockákat, és az egészet jól összeforgatjuk, átpirítjuk. A krumplit héjában megfőzzük, karikára vágjuk, olajban pirosra sütjük.
A sült burgonyát összekeverjük a csülökkel, az apróra vágott petrezselyem zöldjével, és tálalás előtt a tetejére csúsztatunk személyenként egy-egy tükörtojást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése