Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. május 8., szerda

Machamanteles, Frida Kahlo recept könyvéből

Frida Kahlo mexikói szürrealista festőnő, akit önéletrajzi ihletésű, színes önarcképeiről ismerhetünk.
Fridáról minden tényszerűt olvashatunk, de Francisco Haghenbeck Frida füveskönyve végre azt adta nekem, ami  még hiányzott a repertuárból.
Mindent nagyon szeretek, ami a mexikói festőnővel kapcsolatos, a könyveket Róla, a filmet Salma Hayekkel és főleg a képeit.
Ebben a könyben a kedvenc receptjeit is megtaláltam a történetek mellett. Ha egy nő beenged a konyhájába, nagyon nagy szeletét pillanthatod meg az igazi arcából. Ezt vallom.

Részlet.
Másodszorra is összeházasodtunk Diegóval. Persze ez már nem volt ugyanaz. Nem volt sem jobb, sem rosszabb. Csak mert Diego mindenkié és soha nem is lesz kizárólag az enyém. Egyszerűen aláírtunk egy papírt, mint aki felad egy levelet a postán, de ez a levél tele volt reménységgel és csalódással.
És te tudod, hogy soha nem jut el a címzetthez. Diego időnként az enyém. Ha együtt tudok élni ezzel, akkor le tudom élni a maradék életemet, még akkor is, ha ez lesz nekem a legrosszabb. Ma olyan ebédet főztem, mint amit akkoriban vittem neki, amikor a freskóján dolgozott, Egy machamantelest, ami annyit tesz, hogy 'abroszpiszkító'. Mosolyogva ültünk le enni, mintha soha semmi rossz nem is történt volna köztünk...

30dkg sertéskaraj, 1 csokor illatos zöldfűszer, 1és fél feldarabolt csirke, 3 ancho chilli, amiből kivágtuk az eret és forró vízben megpuhítottuk, 1 nagy fej hagyma, 2 megsütött, meghámozott paradicsom, a sütéshez sertészsír. 2 meghámozott, kimagozott és felvágott őszibarack, 1 meghámozott és felvágott körte, 2 meghámozott és felvágott alma, 1 jókora meghámozott és felvágott banán, 1 kanál cukor és só.
 
A sertéshúst feltesszük főni a vízben, az illatos fűszerekkel, közepes tűzön, (petrezselymet, coriandert, fokhagymát és borsot használtam) hozzáadjuk a csirkedarabokat és amikor az egész megfőtt, leszűrjük a levét és a húst felszeleteljük. A chiliket összedaráljuk a hagymával és a paradicsommal, leszűrjük és zsírban alaposan kisütjük. Ekkor tesszük hozzá a hús levét  és főni hagyjuk, majd hozzáadjuk a csirkét, a sertéshúst, az őszibarackot, a körtét, almát és a banánt. Ízesítjük sóval és cukorral, Néhány percig tovább főzzük, aztán tálaljuk.

 
(A hússzeleteket is átsütöttem olajon, majd kiszedtem a serpenyőből és átforraltam a lecsós ragut, majd visszaraktam a húst. ) ( Csak az utolsó percben kevertem hozzá a gyümölcsöket. Lepénykenyérrel tálaltam.)

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése