Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. május 4., szombat

Eccles süti

Az Eccles cake története 1793 - ban kezdődött, amikor Eccles kisváros főútcáján James Birch egy tenyérnyi, kerek, lapos, édes, gyümölcsös sütit kezdett árúsítani. A nevét is a városról kapta.
Viszont 1769 - ben Mrs Elizabeth Raffald 'The Experienced English Housekeeper' című  akkoriban igen nagy sikerű könyvében megjelent egy hasonló recept. Itt is gyümölcsöket kockáztak fel és ízesítve a levelestésztába sütötték, csak ez a változat friss gyümölcsökből készült.
Ki tudja, talán az igazság ott van, hogy egy lányka, aki Ecclesbe ment férjhez magával vitte a receptet. A városlakók megkedvelték és tovább fejlesztették, így jutott Mr Birch boltjába a süti és a dicsőség.
1818 - ra már a legtöbb farmer piacot, sőtt még Amerikát is meghódították a kis gyümölcsös falatkák, amiben talán az is közrejátszott, hogy akkoriban rum vagy brandy is került az ízesítésbe.
Manapság meglangyosítva, egy bögre angol tejesteával fogyasszák.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
 A mazsolát, aszalt felkockázott gyümölcs mixet keverjünk el egy kis fahéjjal, egy citrom és narancs reszelt héjával. Egy kevés mézet is adhatunk hozzá, hogy szépen összeálljon a töltelék. Majd ezt az édes, illatos keveréket melegítsük át egy kanál vajon.
Fagyasztott, leveles tésztát fél centi vékonyra nyújtsunk el és egy jó nagy szájú pohárral szaggassunk korongokat belőle.
A közepébe halmozzunk a töltelékből, csináljunk gombócot és kicsit lapítsuk el, majd szurkáljuk meg villával és kenjük be tojásfehérjével.
180 fokos sütőben negyedóra alatt süssük pirosra.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése