Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. április 2., kedd

Summer pudding

A 19. századtól vált népszerűvé ez a színei miatt igazán nyárias édesség.
Tökéletesen felhasználhatjuk a maradék kalácsot, vagy fehér kenyeret hozzá.

Elkészítése a következő.
Béleljünk ki egy folpackal bevont magas falú tálat kenyér szeletekkel. Nem baj, ha fedik egy mást a szeletek. Majd kenjük meg eperlekvárral mindegyiket egyenletes, vékony rétegben.
Friss erdei gyümölcsöket egy kevés vízzel és cukorral szórjunk egy fazékbe és főzzük fel egy picit. Ne essenek szét a gyümölcsök, csak vegyék át a szirup édességét.
Majd öntsük a kenyérrel kibélelt tálba az egészet és alaposan befóliázva tegyük a fagyasztóba egy éjszakára, de legalábbis 4 - 5 órára.
Ha teljesen megfagyott borítsuk tányérra és dekoráljuk édes joghurtal, vagy gyümölcs szósszal és friss gyümölcsökkel.
Készíthetjük egy nagyobb edényben, vagy több kisebben is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése