Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. április 10., szerda

Rambután

Ez a vicces külsejű gyümölcs Délkelet Ázsiában honos. A litchi rokona, csak egy kicsit praktikusabb, mert a trópusi síkvidékeken is megterem.
A neve a Maláj rambut szóból alakult, ami hajat jelent.
Kívül pirosas, szőrős, de belül puha és lédús bogyó. Ha úgy találkozunk vele a boltok polcain, hogy a 'haja' már kezd feketedni, akkor inkább várjuk meg a friss szállítmányt. Ilyenkor már nem az igazi.
Tartalmaz C- és A- vitamint, vasat, kálciumot, cinket és még sok minden mást.
Jó hatással van az emésztésre, szépíti a hajat és a bőrt és a tetejébe, még fogyaszt is.
Megenni egyáltalán nem bonyolult. Ha egy kicsit megbontjuk a héját a körmünkel, utána csak össze kell nyomni a héjat és kibújik, a lényeg. Vagy óvatosan ketté is vághatjuk, de vigyázzunk, a beljese puhább, mint a héj. Az íze leginkább a szőlőre emlékeztet némi egzotikus beütéssel.
A gyümölcsért köszönet Dr. Antony Czekirdának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése