Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. április 1., hétfő

Pizza leves

A pizza leves valójában a Pappa Pomodoro nevű olasz paradicsomleves mindennapokban használt elnevezése.
Az elkészítéséhez sok - sok paradicsom és legalább annyi száraz kenyérre lesz szükség.
Az eredeti változatban elkeverik a kenyeret a paradicsomszószban és egy sűrű, főzelék jellegű állagot kapnak. A pizza levesben még egy kis ráolvasztott sajtal is megbolondítják a kenyér szeleteket.
Mert, ha végig gondoljuk, miből is áll az alap pizza recept. Tészta, itt a kenyér helyettesíti, paradicsom szósz, a levesben is visszaköszön majd és friss fokhagyma és bazsalikom.
Akkor lássunk is munkához.
Akár friss paradicsommal is dolgozhatunk, amit oliva olajon átforgatunk, fűszerezünk sóval, borsal, fokhagymával és bazsalikommal, majd lepaszírolunk. De használhatunk kész paradicsom szószt, vagy kockázott paradicsom konzervet.
Ha elkészültünk a fűszeres szósszal öntsük fel forró vízzel, amiben néhány leveskockát feloldottunk.
Hagyjuk összeforrni és ezalatt reszeljünk sajtot és halmozzuk a kenyérszeletekre és rakjuk a forró sütőbe néhány percre.
Ennyi az egész. Mire elkészül a sajt, összeforr a leves is.
Ha szeretünk tumkolni nyugodtan rakjuk a kenyeret a levesbe, de mellé is finom lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése