Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. április 27., szombat

Loquat, japán naspolya

Ez a finom, vitaminokban, ásványianyagokban és antioxidánsokban gazdag gyümölcs ázsiából hóditotta meg Kínát és Japánt is. Örökzöld fán terem, fürtökben hoz körülbelül 4-6 centis ovális gyümölcsöket. Sima a felülete és narancssárga, mint a húsa is. A nagy magjai a közepén vannak. Nem ehetőek. Az íze engem a sárgabarackra és a mi naspolyánkra emlékeztet. Nem hízlal, csupán 47 calória van 10dkg gyümölcsben. Magas a pektin tartalma, ami tápanyag a vastagbélben található baktérium számára és hosszútávon csökkenti a vér koleszterinszintjét. Magas a vitamintartalma, az ajánlott  napi c-vitamin mennyiség 50%-át tartalmazza 10 dkg Loquat. Antioxidánsokat, komlex B- vitamint, vasat, magnéziumot és ásványi anyagokat is tartalmaz.

Hogyan fogyasszuk?
Egyszerűen vágjuk ketté, szedjük ki a magokat a közepéből és hámozzuk le a héját, majd szeleteljük.
Jól párosítható gyümölcssalátában mangóval, banánnal, narancsal is. Ha nagyobb mennyiséghez jutunk, nagyon finom lekvárt készíthetünk belőle, főleg egy kis fahéjjal megbolondítva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése