Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. április 2., kedd

Bread pudding

A Bread puddingot azért szeretjük, mert  finomat csinálhatunk a megmaradt kenyérből, vagy kalácsból.
 Ami így Húsvét után éppen aktuális.
Majd minden nemzetnek megvan a saját receptje, nekünk, magyaroknak  ott a mákos guba például. Keleten Eish es Serny-t készítenek rózsavízzel, mézzel és karamellel. Indiában a Shahi Tukra hasonló desszert, ami gheevel, mandulával és rózsavízzel készül. Az egyiptomi változatot Om Ali -nak hívják, mazsolával és mandulával ízesítve.
A korai időkben egészen egyszerűen készítették, csak a felkockázott száraz kenyér, tojás, tej és cukor felhasználásával. Manapság, sok recept az olasz Panettonét ajánlja és reszelt narancshéjtól valódi vanília rúdig minden finomságot beletesznek és a végén fagyival, vanília vagy csoki szósszal és akár gyümölcsel is tálalják.
A 18. században kifejezetten ajánlották betegeknek is, talán mert könnyű emészteni.

A recept pedig.

Kockázd fel a maradék kalácsot, aminek a méretétől függően önts tejet egy tálba. Nem kell nagyon sok, csak amit fel tud majd szívni. Törj fel egy - két tojást is és keverd el a tejjel. Ha nagy tepsivel tervezed a sütést akár három tojást is használj. Édesítsd a tejes keveréket, szórj bele egy csipet fahéjat, reszeld le egy narancs héját és adj hozzá vanília aromát, mazsolát, vagy / és csokoládé darabkákat.
Keverd el a kaláccsal, hogy minden kocka feltudja venni az illatos tejet és 180 fokos tepsiben süsd aranybarnára.
Akkor jó, ha megemelsz egy kalácsdarabkát és alatta is szépen átsült a pudding.
Hidegen, vagy melegen is tálalhatod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése