Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. március 22., péntek

Khoshaf, az aszalt gyümölcsös saláta

Sokféle gyümölcssalátát megkóstóltam már, de csak szárított gyümölcsből sose készítettem, ami öreg hiba volt.
Egy arab édességet osztok most meg veletek, aminek több változata is terjeng az interneten.

A történetéről semmit nem találtam.

Az elkészítése gyakorlatilag néhány perc, de sajnos, napokat kell várni, mire megkapja a megfelelő állagot.
Önts mindenféle aszalványt egy tálba, jöhetnek a magvak is. Bátran használd az aszalt szilvát, fügét, barackot, almát és a nem sózott magvakat.
Készíts kevés szirupot némi cukorból és vízből attól függően mennyi gyümölcsöt fogsz használni. Nem kell, hogy ellepje. Ha felforrt a szirup cseppents bele egy kevés rózsavizet, öntsd rá az aszalványokra, rakd a hűtőbe és néha keverd meg.
Egy - két nap alatt a szirup besűrűsüdik és a gyümölcsök megtelnek nedvességgel.
Bátran ajánlom natúr joghurthoz. Nagyon jól összepasszolnak.
A rózsavíztől egzotikus ízt kapunk, de ha nincs a sarki kisboltban fahéjjal is nagyon finom.

A receptet köszönöm Dr. Antony Czekirdának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése