Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. március 9., szombat

Ízelítő, Gözleme

Londonban az a jó, hogy elég csak néhány sarkot utazni és máris mintha másik országban járnánk. Megváltoznak a házak az üzletek és az éttermek. A városrészekről egy idő után megtudja mondani az ember, hogy melyik náció találta meg az otthonát a környéken. Elég csak elbuszozni a híres piros, emeletes buszokon és meg is kóstolhatjuk, mit esznek például a törökök.
Egyik kedvencem a Gözleme az a mindig frissen készített utcai étel, amit sokszor a kirakatban ülő szuper gyors kezű török hölgyek készítenek.
Meleg, laktató, de nem nehéz, vékony tésztába, vagy húsos töltelékkel, vagy a kedvencem, spenóttal és sajtal.
Egyszerű keltésztát vékony, jókora lepénnyé nyújtják, az egyik felét beborítják a töltelékkel, a másikat ráhajtják és egy méretes lapos, kiolajozott sütőlapra rakják. Mindkét felén megsütik és rögtön fel is szolgálják az utca emberének.

Recept a tésztához.
20 dkg görög joghurt
25 dkg liszt
2 evőkanál olaj
egy kávéskanál szárított élesztő

A joghurtot elkeverem az olajjal és beledolgozom az élesztővel elkevert lisztet.
Rugalmas tésztává gyúrom, majd konyharuhával lefedve fél órát pihentetem.
Nagyjából öklömnyi darabokra osztom és vékonyra nyújtom.

Töltelék.
Friss, zsenge spenótót apróra felszeletelek, sózom, borsozom és egy csepp olajjal elkeverem.
A tésztára szórok egy - két evőkanálnyit a spenótból és egy két evőkanál túrót morzsolok rá egyeneletesen, hogy mindenhová jusson.
Félbehajtom, lenyomkodom a szélét és vékonyan kiolajozott serpenyőben készre sütöm.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése