Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. március 30., szombat

Eton mess

Itt a Húsvét. Szerintem már mindenki eleget sürgölődött a konyhában.
Ezért gondoltam arra, hogy az Eton mess-t mutatom ma be és ezt díszítem fel egy kicsit alkalomhoz illően.
Egy tradicionális Angol édességről van szó megint. A változatok itt is a végtelenhez közelítenek. Akár csokoládét, vagy fagylaltot készítenek már ezzel az ízesítéssel, de a háziasszonyok más és más gyümölcsöt használhatnak az idény, vagy a kedvük szerint.
A nevét a windsori Eton egyetemről kapta. Ide járt többek között William herceg és David Cameron.
1930 - ban szervírozták először az évzáró ünnepségen. A legenda szerint az éppen raktáron lévő alapanyagokból állították össze, ami az eper, a banán és a tejszín volt. A habcsók, csak később került a receptbe.
Ha házilag készítesz habcsókot érdemes egy nappal korábban megsütni, hogy kiszáradjon, mire a sütibe kerül.

Íme, a nagyon egyszerű recept.

Néhány epret, vagy más gyümölcsöt kockázz fel és szórj rá kevés porcukrot. Én ezt eperszósszal váltottam ki.
Majd verj kemény habot egy doboz tejszínből és morzsolj bele 4 nagyobb habcsókot.
Rétegezd desszertes poharakba és már mehetsz is vissza a többiekhez jólérzeni Magad és élvezni az édességet.
Ez az adag 4 személyre lesz elegendő.
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok minden kedves olvasómnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése