Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. február 7., csütörtök

Ízelítő, mozzarella sajt

A mozzarella sajt legendája talán tényleg csak legenda, mert nincsenek pontos adatok, hogy készülhetett valójában.
Talán a véletlenül megaludt tejet beleöntötték egy vödör forró vízbe, valahol egy Nápoly közeli sajt üzemben, nem sokkal előtte, hogy az első pizzát elkészítették ugyanezen a környéken.
De szerintem senki nem fog utána nyomozni, mert úgy lefoglalja majd az evés, ha eljut arra a környékre és megkóstol egy frissen készített változatot.
Mindenesetre 1889-ben már megemlítik egy pizza receptben a paradicsom és a bazsalikom mellett.
Magam részéről ha leginkább salátákba használom, de csodásan mutat paradicsom karikákkal és bazsalikommal rétegezve mondjuk egy grill vacsora mellett.
Rakott zöldségekre sütve is kiváló, vagy bagettbe egy kis pestóval is a kedvenceim közé tartozik.
De ha paradicsom levest készítek és nem a hagyományos betűtésztás változatot, hanem konzerv hámozott paradicsomból csak sósan, akkor szoktam hanyagul szét tépkedett mozzarellát belerakni levesbetétnek.
A pizzát már meg se említem, az a legkézenfekvőbb felhasználása.

Megkaphatod nagy és egészen apró kiszerelésben, de ha felbontottad ne tárold sokáig,mert nem örül neki.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése