Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. február 13., szerda

Ízelítő, kecskesajt

Mielőtt neki kezdtem ennek a résznek a kecskesajtról elég sokáig csak olvasgattam és kutattam a net angol oldalain. Találtam is sok történetetet, neveket, évszámokat.Viszont ketten se írtak ugyanarról ebben a témában. Úgy tűnik, minden országnak meg van a saját története. A mai Irán terültéről is származtatják a sajtot, de a görögök is találtak már nagyon régi leleteket arra vonatkozóan, hogy készítettek náluk is kecske tejből sajtot. Pompeiben is van egy épület, ami arra utal, hogy saját kis tejfeldolgozójuk volt a helyieknek. Ezek az információk csak azt bizonyítják nekem, hogy a világon mindenütt szeretik ezt a  fajta sajtot, akárkinek is sikerült először előállítani, másnak is kedvet csinált hozzá.
Készítenek friss és tovább érlelt sajtot is a kecske tejéből, amit régen a szegény ember tehenének hívtak.
A formákban is változatosakat találhatunk. Kerek, henger vagy  piramis alakú is lehet.
Az ízesítése is nagyon változatos. Vannak, csak natúran hagyott, de zöldfűszerekbe forgatott és penészes fajták is.
Van miből választani, ha el akarod dönteni, Neked melyik legyen kedvenced. Ha nagy árúházban jársz, bátran kérd ki az eladók véleményét és kérj kóstolót. Mikor még én dolgoztam ilyen helyen Nekünk kötelező olvasmány volt a Sajtok nagy könyve és ha kértek én mindig adtam egy csipetet még a legdrágább sajtból is.
Ha nem fogy el egyből a kecskesajtod, csomagold sütőpapírba, vagy alufóliába és így rakd műanyag tároló dobozba. Így még egy hétig biztosan finom marad.
Ha kerek sajtot választottál, szépen mutat, cikkekre vágva. De bátran használd sütve is.
Próbáld ki és oszd meg velem, melyik volt a kedvenced!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése