Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. február 2., szombat

Ízelítő, jacket potato

A krumpli számomra megunhatatlan. Annyi féle változatban készíthető és mégis mindig más és finom. Nem is kezdek bele a felsorolásba. Egyik ausztrál ismerősöm szerint, mi magyarok egyébként se nagyon eszünk mást, csak piros paprikát, meg krumplit. Pár napot töltött egyszer Nálunk, de kétségem nem fér hozzá, hogy ezekszerint mindenütt paprikás krumplival traktálták.
A legegyszerübb elkészíteni a krumplit, ha csak megmossuk, picit beolajozzuk és úgy, ahogy van, berakjuk a sütő rácsára  200 fokon megsülni.
Ha kész, csak kettévágjuk, kicsit fellazitjuk a belsejét egy villával, vaj darabkákat, némi tejfölt és friss snidlinget szórunk rá és már el is készítettük a jacket potato legegyszerűbb változatát.
Itt angliában körülbelül a végtelennel vetekszik a töltelékek száma.
Szinte minden pub-ban megkostolhatod, de vannak büfék, ahol csak ezt az ételt szervírozzák.
Csak néhány ötlet mivel gazdagíthatod a krumplid, amiből a jó tenyérnyi darabokat szokták erre a célra felhasználni.
- Sonka, sajt.
- Paradicsomos babkonzer
- Csirke, avokádo
- Csirke, mustár
- Szardínia konzerv, bors, citrom lé
- Chili Con Carne
- Bolognai szósz
- Bacon és ananász
- Gomba és tejföl
- Natúr sült hal és petrezselye szósz
- Máj, gomba és hagyma
- Sütni való kolbász tölteléke
- Görög saláta
- Paradicsom salsa
- Humus
- Pestó
- Koronázási Csirke. Ezt a tölteléket a II. Erzsébet koronázási ünnepségére találták ki a szakácsok, használhatod szendvicsbe is. Az elősütött csíkozott csirkemellett majonézes szósszal keverik össze, ami áll, majonézből, mango chutneyból, curry porból, citromléből és sóból.
 És még sorolhatnám. A vadabbakat ki is hagytam, de ennyiből is láthatod, hogy amit csak találsz otthon bátran készítsd elő, párold, süsd, vagy főzd meg és rakd a frissen kisült és kettévágott krumplira.
Jó étvágyat kívánok.
Itt olvashatod a friss híreket. https://www.facebook.com/pages/Legalizabb-gasztro-%C3%A9s-t%C3%B6rt%C3%A9nelem/402011363190704?ref=hl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése