Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. február 7., csütörtök

Ízelítő, Brigadeiro

Ha megkérdezel egy brazil kisgyereket, hogy mit szeretne enni a szülinapi buliján, nagy az esélye, hogy a Brigadeiro-t az elsők között fog szerepelni.
Nah de mi is az a Brigadeiro?
Egy csokoládé bonbon, amit Brazília egész területén ismernek. Ami nagy szó, mert elég nagy országról beszélünk.
A szó jelentése a dandártábornok, Brigedier szóból keletkezett és hogy kapcsolódik össze az édességgel?
Eduardo Gomes 1945-ben úgy döntött, hogy  indul az elnök választáson. Eduardo sármos, fekete hajú és kék szemű fiatal ember volt. Ami még fontos adaléka a történetnek,  hogy ez volt az az év, amikor először hölgyek is leadhatták szavazataikat a választáson.
Egy  női csoport, akik segíteni akarták Eduardo Gomest, édességet készítettek és a befolyó összeggel támogatták a kampányt. A reklám szövegük pedig az volt- Szavazz a Brigadeiro-ra, aki csinos és singli.
Gomes nyert és az édességről azóta is mindenkinek a jóképű Brigadeiro jut eszébe, így mi más nevet is kaphatott volna, mint ezt.
A recept nagyon egyszerű.
Fogj egy sűrített tej konzervet, vagy tubust, tedd a tartalmát egy fazékba egy kanál vajjal és 3 kanál kakaó porral, amit pici vízzel kikevertél. Lassú tűzön kevergesd vagy jó 20 percig, amíg annyira besűrűsödik, hogy ha egy csíkot huzol a fakanállal a fazék alján nem folyik egybe a krém azonnal.
Ha jó sűrű öntsd ki egy lapos tányérba hűlni, majd vajazd be a kezed alaposan és formázz golyókat a masszából és forgasd meg csokidarában, vagy apró cukorkában.
Hagyd pár órát pihenni a hűtőben mielőtt fél perc alatt lecsapna rá a család, mert nagyon finom.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése