Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. január 21., hétfő

Ízelítő, Feta sajt

Görögországban, valamikor a hatodik században Cyclope Polyfimos mint ahogy minden nap, összegyüjtötte a tejet a kecskéitől és a birkáitól egy bőr edénybe, hogy elszállítsa. Egy napon arra lett figyelmes, hogy a tej állaga megváltozott. Darabos és kemény lett és a tetejébe még finom is.
Valahogy így készült az első fetához hasonló sajt. Azóta se sokat változott az eljárás, csak a készítését autómatizálták és a csomagolása korszerűbb.
1494 - ben egy Olasz utazó már pontosan feljegyezte a sajt sajátosságait, azaz krémes, lyukacsos és tengervízben tárolták.
A neve az olasz fetta szóból alakult, ami szeletet jelent. Szeletekben szolgálják fel és nagy szeletekben áll a sós lében is.
Salátákban használják, vagy fűszeres olajjal meg is sütik, de oliva olajban, oliva bogyókkal is párosítják.
Én paradicsomot szárítottam és ezt rétegeztem zöldfűszerekkel és fetával, majd az egészet felöntöttem oliva olajjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése