Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2012. december 30., vasárnap

Ízelítő, karácsonyi puding

A karácsonyi puding nem az a vaníliás, zselés, krém. A szárított gyümölcsök és a brandy adja meg az igazi ízét.
Az elkészítéséhez 13 összetevőre volt szükség, ezek szinbolizálták a 12 apostolt és Jézust. December 25-én került az ünnepi asztalra. Szokásban volt, hogy pénzt is sütöttek bele, ami a készítőnek szerencsét hozott.
Hosszan el is lehet tárolni. Akár húsvétkor is került a menübe belőle. Az ezerhétszázas évek közepén megjelent nyomtatásban is a karácsonyi puding receptje,de ezt is annyi féleképpen készítik, ahány ház. Akkoriban még használatban volt egy puding készítő kendő ebben fogták fel a masszát és lógatták a gőz fölé. Manapság már tálakban készítik. Minél nagyobb annál tovább tart a készítése. Akár 5-6 órát is igénybevehet.
15deka  lisztet és 15 deka morszát szórtam egy tálba, erre került egy teáskanál sütőpor. Majd 30 deka aszalt gyümölcsöt egy felkockázott almát és 3 tojást adtam a keverékhez. Kávéskanál fahéj egy evőkanál olvasztott vaj egy citrom reszelt héja és a leve is belekerült meg a 15 deka cukor és néhány kanál rum. (nem szeretem a brandyt) Miután összekevertem tálkákba kanalaztam. Elég csak félig megtölteni, mert meg fog emelkedni a kész puding. A tálakat vízzel teli mély tepsibe állítottam, lefedtem alufóliával és kb. 3 órát gőzöltem.

Itt olvashatod a friss híreket. https://www.facebook.com/pages/Legalizabb-gasztro-%C3%A9s-t%C3%B6rt%C3%A9nelem/402011363190704?ref=hl


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése