Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2012. december 6., csütörtök

Ajándékok a konyhából, csokilikőr

A csokoládé likőr krémes, tejszínes, gyengén alkoholos ízét szerintem kevés lány nem szereti. Ezek - azok az összetevők, amiknek külön - külön is nehéz ellenállni, de így egy finom italba ötvözve szinte lehetetlen.
Mielőtt széleskörben elterjedt a mai változata, a csokoládés bort fogyasztották nagy előszeretettel. Ennek az alkatrészei a sherry, portói bor, cukor és a csokoládé. Franciaországban publikáltak elsőként 1780-ban a ma forgalomban lévő likőrhöz hasonló receptet, de 1825-ben Amerikából is előkerült hasonló csoki ital. Innen pedig csak egy lépés választotta el a spanyolokat, franciakat és az angolokat is, hogy hivatalosan is bekerüljön a tankönyvekbe a folyékony csoda.
Magam részéről a kedvenc, az Osztrák Mozart likőr, de nincs semmi ellenvetésem a wishky-s vagy egyéb változatok ellen sem.
Mielőtt nekifogtam az elkészítéshez, kis közvélemény kutatást szerveztem, a receptek ügyében. Érkezett vodkás, tejes változat, de szerepelt a receptekben nyers tojás, vagy narancs is.
Persze én megint kicsit másként készítettem a sajátomat, de annyira bevált, hogy már a második hül a konyhában.
Elmesélem, hogy csináltam. Ha Neked is tetszett, ne habozz megosztani velem.
Fogtam egy üveg nutellát, aminek a kétharmadát egy lábasba szedtem és lassú tűzön elkezdtem felolvasztani. Nem is vártam meg teljesen, hogy folyékony legyen, már így menetközben lassan hozzáöntöttem két doboz tejszínt és egy negyed vanília rudat a kikapart magjaival. Folyamatosan kevergettem, amíg szépen elvegyült. Kóstóld meg, ha úgy érzed egy két evőkanál cukrot is elbírna. Hagytam egyet forrni, levettem a tűzről, picit kevergettem tovább, hogy hűljön és hozzáöntöttem úgy másfél deci rumot is.
Ennyi az egész. Most erőt kell venned magadon, hogy ne idd meg forrón, üvegekbe tölteni és ha eleget csináltál, adhatsz ajándékba is belőle. Ha nem, csak mond el a receptet:)

Boldog Mikulás napot kívánok!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése