Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. szeptember 27., péntek

Ízelítő, birsalma lekvár
Az ősz utolsó gyümölcse a birsalma nagy szerelmem. Imádom az illatát, az érdekes formáját. Amikor már a többi fa a levelét is elkezdi hullatni a birsalma fán még vidáman mosolyognak a gyümölcsök.
Aki nem szereti talán le tud gyürni párat, ha tudja mennyire egészséges.
Jelentős lehet a vérnyomásra a szívműködésre gyakorolt hatása mert, igen magas a kálium és magnézium tartalma. Ezen kívül sok C-vitamin, A-vitamin, valamint réz, vas és foszfor is található benne, de bacteriumölő és antioxidáns hatása is van.


Mivel jó kemény a gyümölcs előbb úgy szőröstől-bőröstől felraktam egy fazékba főni. Egyrészt veszélyes nyersen hámozni, ha nem akarunk konyhai balesetet egy szép lekvárfőzésnek szentelt délutáni napon. Másrészt, ha belefő a héja még több pektin kerül a lekvárunkba amitől jó sürű lesz.

 Miután megfőtt hagytam kihülni a vízben és utána könnyedén hámoztam és aprítottam. Kicsit összepépesítettem mielőtt átraktam egy mikrózható tálba. Ezután ízlés szerint édesítettem. Én is azok közé a befőzők közé sorolom magam, akik azt hiszik, nem a cukor mennyisége tartósít, hanem az eltevés technikája.
Másfél citrom levét facsartam ki 6 termetes almához némi fahéjat és az egyik citrom héját is belereszeltem csak, hogy még finomabb illat legyen a konyhában és párpercenkénti kavargatás mellett vagy 20 percet biztos mikróztam.

Úgy döntöttem el jó-e már, hogy egy kanállal kivettem a lekvárból, hagytam kihülni és így már látszik mennyire sűrű lesz.
Aztán előkerültek a tiszta üvegek, teljesen teletöltöttem őket. Igyekeztem kiütögetni minden buborékot, dupla folpakkot raktam a tetejére és most ülnek fejjel lefelé a száraz duntsztban. Azaz egy lavorban, amit kibéleltem egy pléddel.
Nagyon finom és illatos lekvárt kaptam. Már ki is próbáltuk némi palacsintával.
Vidám birsalma lekvár főzést kívánok mindenkinek.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése