Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2012. július 10., kedd

Ízelítő, sütőpor vagy szódabikarbóna

Az asztalon egy szép piskóta szelet illatozik. A színe mint a kiscsibéé apró buborékok pettyezik és amikor a villámra veszem az első falatot, mintha nem is lenne súlya...
Csak, hogy ezt az állagot nem is olyan könnyű elérni. Főleg nem volt egyszerű mielőtt a fiatal gyógyszerész Dr. August Oetker ki nem kísérletezte a sütőpor tökéletes alkótórészeit és arányát háztartási használatra. Mert, hogy nagyüzemi felhasználásra, már korábban is készítettek sütőport, de ez az Úriember gondolt először nagyanyáinkra és azóta lényegesen csökkent az esélyük a vasárnapi ebéd után felszolgált lapos égett desszerteknek.
1891-et írtunk akkor és a sütőpor rövid idő alatt sikeres lett, 1906-ban már 50 millió tasaknál több volt az éves eladás.
A sütőpor egyik alkotórésze a szódabikarbóna. Amit jó tudni róla, hogy háromszor-négyszer erősebb a hatása, mint a sütőpornak. Szóval, ha a recept 3 kávéskanál sütőport javasol, akkor a szódabikarbónából elég lesz egy kanállal is. A sütinek fontos tartalmaznia például, joghurtot, gyümölcsöt, csokoládét, cukrot, mézet, amivel reakcióba tud lépni szódabikarbóna.
A szódabikarbónát még rengeteg más módon is felhasználhatjuk. Ami személyes kedvencem a mosószerhez keverés után az a pezsgőfürdő.
Szódabikarbónához keverek ugyanannyi sót egy-két csepp illólajat és egy két csepp vizet, összekeverem, kis formába nyomkodom és ha kiszáradt (egy-két nap alatt) csak beledobom a füdővízbe, belecsobbanok és piskóta felhőkről álmodozom.

2 megjegyzés:

  1. Köszi az érdekes cikket!
    Bizony a sütőpornak mennyire jó hasznát vesszük :-)
    A szódabikarbóna sem rossz, állítólag, ha teszel a fogkrémedre egy kicsit, fehérebbek lesznek a fogaid.

    VálaszTörlés
  2. :) Csak tisztabbak lesznek,de mar az is fel siker:)

    VálaszTörlés