Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2012. április 9., hétfő

Ízelítő, serpenyős pizza

Hogy készül a leggyorsabb pizza? Felhívod a megszokott számot és fél óra múlva kiér a futár, vagy bedobsz eggyet a fagyasztóból a sütőbe? Mutatok egy másik lehetőséget. A minap találta Peti és meglepett vele.

Amire szükség lesz, az egy nagyobb méretű serpenyő, mert ebben készül a pizza.
Első lépésként tésztát gyúrok, két bögre lisztből, vízzel, oliva olajjal, szárított bazsalikommal, pici sóval, borsal és élesztővel.
És innentől kezdenek felgyorsulni az események, mert nem kell keleszteni a tésztát, csak ketté osztom és a kiolajozott serpenyőbe simítom az első adagot. Lassú tűzön kezdem pirítani az alját és közben kikeverek egy kis paradicsomszószt, hámozott paradicsommal, sóval, friss fokhagymával és friss oregánóval, majd felszeletelem, amit szeretnék  felhasználni.
 Az enyémre most a húsvéti sonkából és sajtal készült.
Megkenem a tésztámat a pizzaszósszal, ami a hőtől kezd sülni és kelni is. Aztán rárendezem amit látni szeretnék rajta,picit ezzel is sütöm és bedobom a forró sütőbe (ha van grillezésre) és a tetejét is megsütöm néhány perc alatt.
Húsz perc de legalább fél órán belül az asztalon van a kész pizza, átsülve, ropogos tésztával, nem szétázott feltéttel, ami a tepsis változatnál néha előfordul.
A nyers tésztám a serpenyőben.


Rákerült a szósz és a  sonkaszeletek.


Frissen a sütőből.
Itt pedig a kész mű látható, még forrón és ropogósan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése