Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2012. április 24., kedd

Ízelítő, Guacamole

A Guacamoleról már a 16.századból is készültek feljegyzések az Aztékoktól. A nevét is az Azték dialektusból kapta, ami végülis annyit jelent, hogy avokádó szósz.
1940-ben fedezte fel újra a receptet az Avokádó Tanácsadó Testület Californiában. (Tudom viccesen hangzik a nevük) 1960-ban megpróbált a marketing Spanyol, Mediterrán arculatot kreálni az avokádonak, ami akkora sikerrel járt, hogy megnövelte az eladást, hogy csak az amerikai Super Bowl Sunday és a mexikói felszabadulás napja a Cinco de Mayo két napja évi 30 millió fontot hoz a konyhára az avokádó termelőknek.
A Venezuelaiak soványabb változata a Guasacaca,amiben borecet is van és csípősebben is készítik, mint máshol. Grill ételekhez fogyasztják.
Az alap recept, avokádó, hagyma, lime lé, chili, joghurt és / vagy szezon zöldségek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése