Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2012. március 3., szombat

Ízelítő, Trifle

A mai sütimet a Trifle inspirálta.
Írok is róla pár szót, hogy ne maradjon ki a történelem óra.
A Trifle az Angolok egyszerű és nagyszerű pohárkréme. A neve kis csekélységet, apróságot jelent, amit valószínűleg az elkészítésére értették, mert pillanatok alatt össze lehet dobni. Piskóta, vanília krém és gyümölcs rétegekből állitják össze. Rengeteg variációban.

Már az 1800 - as évek előtt is készítettek főzött krémből és egyéb hozzávalokból hasonló pohárkrémet, de az első szakácskönyben is megjelent változattot 1857 - ben Mr. Fredeirc Bishop publikálta.

A pohár aljába, Nápolyi kekszet tördeltek. Ami a mostani babapiskótának felel meg, ezt Brandy-  vel, vagy fehér borral lelocsoltak, eper lekvárt kentek  következő rétegnek és arra került a főzött vanilia krém. Ma már tejszínhab réteggel is gazdagítják.Végül jött a pihentetés. Ez, ami nekem soha nem megy.

Az én változatom eléggé eltér a fent leírtaktól, mert vanilia krém helyett túróval készítettem. Az első réteghez piskota tallérokat sütöttem. Rummall meglocsoltam, arra került a vaniliás, citromos túró, majd a tejszínhab. Epret és málnát szórtam a tetejére és csak a színek miatt, egy kis csokival is megcsorgattam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése