Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2012. március 4., vasárnap

Ízelítő, Tagine

A tagineról már körülbelül mindent leírtak előttem. Nem akarok ismételni.
Olvastam olyasmit, hogy első használat előtt be kell áztatni, aztán sütögetni a sütőben egy kis ideig. Lehet, ez a nem zománcozottra vonatkozott. Van mindenféle Maroccoi étel recept is hozzá a neten. Még a sokat emlegetett sóban érlelt citromé is.
Ez mind szép és jó, csak én pont nem szeretem.
Igazából a receptek is minden háznál máshogy készülnek.
Ezért is gondolom, hogy ha már beszereztél egy ilyen nagyon mutatós edényt, akkor ne azért álljon a polc tetején, mert épp nem jutott eszedbe vásárlásni pl. a coriandert.
Az a helyzet,hogy nalunk az kerül bele, ami épp otthon van.
Igazól, ha grillezünk a kertbe, a maradék zöldségből és husiból rakok a teginebe is és ott hagyjuk, amig teljesen leég a tűz. Annyi elég is szokott lenni. Amit viszont betartok, hogy a fűszereket egy pohár vízbe olajjal elkeverem, úgy öntöm az előre összepakolt húsra és a zöldségekre.
A húst is igazság szerint előbb meg kellene futtatni olajon és úgy beteríteni a zöldségekkel, ez hol összejön, hol nem. De így is szépen minden megparolódik az alatt a jópofa kup fedő alatt.
Néhány képpek is bizonyitom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése